Vrijwel iedereen is wel bekend met yoga. Maar waar de één er helemaal niets mee heeft, is de andere er al jaren mee bezig. Misschien is je nieuwsgierigheid gewekt nadat je ‘yoga den bosch’ in een zoekmachine invulde, maar ben je nog niet overtuigd. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Want wanneer je nog nooit aan yoga hebt gedaan, is het ook moeilijk om voor te stellen welke voordelen dit precies heeft. Bovendien zijn er nog genoeg vrouwen die yoga ontzettend zweverig vinden. Gelukkig is yoga veel meer dan dat. Wil jij meer uit jezelf halen en je inschrijven voor yoga den bosch? Dan geven wij jou alvast de meest verrassende voordelen van yoga! 

Vergroot jouw flexibiliteit

Ben jij iemand die altijd klaagt over haar flexibiliteit? Zijn je spieren vrijwel nergens toe in staat en voel je je ontzettend stijf? Dan kan yoga de uitkomst bieden. Door het beoefenen van yoga maak je jouw lichaam een stuk flexibeler. Natuurlijk zijn sommige vrouwen flexibeler dan anderen, maar zelfs de stijfste ‘hork’ weet haar flexibiliteit met yoga te verbeteren. Het stretchen van de spieren loont dan ook zeker. Bovendien verklein je zo ook het risico op blessures, omdat je spieren meer kunnen hebben. Zeker voor mensen die snel botbreuken en spierscheurtjes oplopen is dit een prettige bijkomstigheid. Wanneer je je flexibiliteit wilt verbeteren is je inschrijven voor yoga den bosch dan ook zeker een goed idee.

Betere lichaamshouding

Onze manier van leven is eigenlijk helemaal niet goed voor ons lichaam. De meeste mensen zitten veel te veel en bewegen te weinig. Hierdoor nemen we van nature een andere lichaamshouding aan. Eentje die zwaar belastend is voor onze spieren en gewrichten. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je bewust wordt van jouw houding. Yoga den bosch kan jou hierbij helpen. Als je weet hoe je je lichaam moet bewegen om je spieren te trainen, weet je ook hoe je deze moet houden als je gewoon op de bank zit. Uiteindelijk zal dit je enorm veel blessures en fysieke ongemakken besparen.

Wil je van een nóg betere lichaamshouding profiteren? Volg dan tevens lessen in braziliaans jiu jitsu. Hierdoor beschik je niet alleen over een betere lichaamshouding en conditie, maar kan je ook nog eens wat overtollige kilo’s kwijtraken!

Beter slaapritme

Steeds meer mensen verschijnen met slaapproblematiek bij het spreekuur van de huisarts. Dit heeft meerdere oorzaken. Allereerst is ons leven de afgelopen jaren veel drukker geworden. Onze prestatiemaatschappij blijft mensen onder druk zetten en daardoor is het steeds lastiger om de ‘uit-knop’ te vinden. Bij yoga den bosch leer je dan ook hoe je je zintuigen en geest beter tot rust kunt laten komen, waardoor je sneller en dieper in slaap valt. Dankzij een beter slaapritme geniet je bovendien ook van een gezonder lichaam, een fit gevoel en een betere weerstand. Allemaal dankzij jouw ervaringen met yoga den bosch!

Yoga den bosch verlaagt je bloeddruk

Veel mensen hebben tegenwoordig te kampen met een hoge bloeddruk. Dit is vaak het gevolg van een verkeerde levensstijl, maar kan ook veel met stress te doen hebben. Yoga den bosch kan helpen om de bloeddruk te verlagen. Hierdoor verklein je het risico op hart- en vaatziekten op de lange termijn en geef je je lichaam meer rust.