Zijn vechtsporten alleen voor mannen? Welnee! De afgelopen jaren is het aantal vrouwen dat aan vechtsporten doet enorm toegenomen. Dat is ook niet zo vreemd, want een vechtsport beoefenen kan enorm veel voordelen opleveren. Maar voor welke vechtsport kies je dan? Braziliaans jiu jitsu behoort momenteel tot een van de populairste vechtsporten voor vrouwen. Overweeg jij om een vechtsport te doen? Dan geven wij je 4 redenen om voor braziliaans jiu jitsu te kiezen!

1.         Meer zelfvertrouwen

Als vrouw weet je maar al te goed dat de wereld steeds gevaarlijker lijkt te worden. Hoe vaak hoor je wel niet dat vrouwen worden lastig gevallen op straat? En mishandelt of zelfs seksueel misbruikt worden? Misschien heb je zelf ook wel eens meegemaakt dat je lastig werd gevallen als je in de avond over straat liep. Geen fijne gedachte. Hierdoor besluiten veel vrouwen om dan maar thuis te blijven. Gek eigenlijk, want dat hoort eigenlijk helemaal niet nodig te zijn. Gelukkig kun je veel doen om die zorgen bij jezelf weg te halen. Bijvoorbeeld door meer over zelfverdediging te leren. Bij braziliaans jiu jitsu wordt veel aandacht aan zelfverdediging besteed. Hierdoor weet jij straks precies hoe je een vervelende situatie onder controle kunt houden. De manier waarop bepaal jij zelf.

2.         Braziliaans jiu jitsu: geschikt voor iedereen

De drempel om aan braziliaans jiu jitsu te beginnen ligt voor de meeste mensen erg laag. In tegenstelling tot andere vechtsporten, ligt bij deze sport de focus op controle. Hoe kun je het beste controle over een situatie krijgen? Hoe kun je jezelf verdedigen als dit nodig blijkt te zijn? Het is dan ook zeker geen sport waarbij je simpelweg op de ander in slaat. Vergelijk het meer met yoga den bosch, alles gaat veel gemoedelijker en in groepsverband. Hierdoor is de sport voor vrijwel iedereen geschikt. Jong, oud, man of vrouw, iedereen is welkom om aan braziliaans jiu jitsu te beginnen.

3.         Gezonder lichaam

Natuurlijk ben je niet alleen op zoek naar een sport die heel leuk en leerzaam is, maar wil je ook van de voordelen voor jouw lichaam profiteren. Wil je bijvoorbeeld wat extra gewicht kwijtraken, maar heb je geen zin om urenlang aan cardiotraining te doen? Dan biedt braziliaans jiu jitsu de oplossing. Wanneer je frequent aan deze sport doet, zal je al snel verschil merken in conditie en gewichtsverlies. Als je het sporten combineert met een gezond voedingspatroon, geniet je al snel van het lichaam waar jij al zo lang van droomde.

Wist je dat je met braziliaans jiu jitsu je gehele lichaam traint? Hierdoor haal je het beste uit jezelf, zonder dat je dit direct zelf door hebt.  Een geweldige training als je je lekkerder in je vel wilt voelen!

4.         Meer sociale contacten

Heb je het altijd al moeilijk gevonden om sociale contacten te leggen? Of ben je pas verhuisd en wil je graag wat nieuwe mensen ontmoeten? Dan is het zeker de moeite waard om aan braziliaans jiu jitsu te doen. Doordat dit een echte teamsport is, moet je wel samenwerken om een beter resultaat te behalen. Hierdoor ontstaat er een warm groepsverband en kun je vriendschappen voor het leven sluiten.