De Ierse hoofdstad Dublin is al jarenlang de absolute favoriet voor mensen die een korte stedentrip willen maken. Een weekend Dublin staat gelijk aan een weekend vol plezier, cultuur snuiven en het zien van bijzondere bezienswaardigheden zoals de welbekende dublin library. Dat is nog eens anders dan een jeep huren in Curaçao en de ongerepte natuur bewonderen. Uiteraard biedt de stad veel meer vertier dan jij in twee of hooguit drie dagen kunt zien, dus er moeten wel keuzes gemaakt worden. Daarom is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar de mustsee locaties van deze stad, zodat je je beperkte tijd efficiënt indeelt. Maar wat is er te doen in Dublin en welke plekken mag je volgens ons zeker niet overslaan? Wij geven een aantal tips!

Dublin library

De dublin library is misschien wel de grootste bezienswaardigheid van de hele stad. Deze is gevestigd in Trinity College en een ware trekpleister voor toeristen. Alhoewel de universiteitsgebouwen in Dublin er niet bijzonder aantrekkelijk uitzien, zeker niet vergeleken met de mooie moderne gebouwen in ons land, hap je gegarandeerd naar adem als je de beroemde ‘Book of Kells’ ziet liggen. Meer dan 200.000 boeken staan gesorteerd op naam en kleur in de bibliotheek. Alleen het aanzicht al laat een boekenwurm smelten. De dublin library is dan ook zeker een bezoekje waard.

Extra tip: wil je je dagen efficiënt indelen? Voorkom dan vooral urenlang wachten voordat je een kaartje voor de dublin library weet te bemachtigen. Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig online aan kaartjes komen. Dat scheelt je straks een hoop extra stress en bied je de mogelijkheid om nog meer plekken in deze stad te bezoeken.

Little Museum

Dublin kent enorm veel musea. Hierdoor kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Maar voor welk museum kies je als je hier slechts een korte periode bent? Natuurlijk heb je de dublin library al een bezoekje gebracht, maar wat kun je verwachten van een écht museum? Dan is het antwoord natuurlijk simpel en kies je voor het beste museum die in Dublin/Ierland te vinden is: het ‘Little Museum’. Dit oude pand, gevestigd aan St. Stevens King Park vertelt meer over de geschiedenis van Ierland en Dublin. Hier vind je geweldige voorwerpen die de geschiedenis van Ierland zo goed mogelijk weergeven.

Wil je de gehele geschiedenis tot 2000 herbeleven? Wacht dan gerust op een tour door het museum. De gidsen hier zijn uitermate bedreven en beschikken over enorm veel kennis over het museum en Dublin. Zo haal je nog meer uit deze ervaring in het museum.

Ware U2 fans mogen het little museum zeker niet overslaan. In dit museum vind je namelijk een kamer die geheel aan U2 is gericht. Hier hebben fans een ode aan deze geweldige band gebracht. Heel vermakelijk om naar te kijken!

 Shoppen in Graftonstreet

Naast het cultuur snuiven in de dublin library en het Little Museum ben je natuurlijk ook wel even wat toe aan iets anders. En we zouden geen vrouwen zijn als we hiervoor geen geweldige winkelstraat zouden opzoeken. Shoppen in Dublin doe je natuurlijk aan de Graftonstreet. Dit is een autovrije zone waar je heerlijk ongestoord kunt shoppen. Hier vind je niet alleen de wereldbekende winkeltjes, maar ook een aantal grote warenhuizen zoals Penny’s. Zeker de moeite waard om even langs te gaan.