Een bezoekje aan de kapper en aandacht besteden aan je haar en zo is voor veel vrouwen hét ultieme relaxmoment. Even geen last van problemen op het werk, zeurende kinderen of een partner die de zooi niet achter zich opruimt. Gewoon eventjes me-time en heerlijk ontspannen. Of toch niet?

Want een kappersbezoek kan natuurlijk ook best wel een beetje spannend zijn. Het zal iedere vrouw bekend in de oren klinken dat ze enkel vragen om de ‘puntjes’ te knippen en vervolgens een paar centimeter haar is verwijderd. En wat nou als dat nieuwe kleurtje niet goed uitpakt? Zit je straks met een verwarde haardos opgescheept! Het probleem is dat veel vrouwen een goed idee hebben hoe hun coupe er straks uit moet komen te zien, maar dit slecht weten te formuleren tegen de kapper. Om zonder teleurstelling de kapperszaak uit te stappen, is het dan ook belangrijk dat je dit wel leert. Hiervoor geven wij in dit artikel een aantal handige tips!

Neem voorbeelden mee

Heb je een duidelijk beeld voor ogen hoe jouw kapsel er straks uit moet komen te zien? Schroom je dan vooral niet om voorbeelden mee te nemen. Kappers vinden het heel fijn als je plaatjes van haar en zo laat zien, zodat zij precies weten wat jouw verwachtingen zijn en of ze hier aan kunnen voldoen. Bovendien kunnen ze jou zo ook direct een duidelijk advies verschaffen en uitleggen waarom een bepaalde coupe juist wel of niet bij jouw gezichtsvorm past.

Vertel natuurlijk ook duidelijk wat je niet wilt. Een kapper kan niet ruiken wat je wilt. Daarom moet je alles goed formuleren. Vertel ook gerust je angsten en leg uit waarom er bijvoorbeeld niet meer dan een aantal centimeters van je haar afgeknipt mag worden en hoe je dit precies voor je ziet.

Haar en zo: wat zijn jouw ‘probleemgebieden’

Veel vrouwen ervaren problemen met hun haar. Misschien is het wel heel slap en futloos en krijg je er moeilijk model in, heb je een vervelende kruin of valt de scheiding altijd net verkeerd. Wat jouw ‘probleemgebied’ ook mag zijn, geef het gerust aan! Zo weet de kapper precies welke kapsels direct afvallen en kan deze zelfs advies geven om deze problemen te voorkomen. Als je meer over je haar en zo te weten komt, is het ook eenvoudiger om de juiste coupe samen te stellen.

Geef tevens aan wat je van jouw kapsel verwacht. Ben je bijvoorbeeld regelmatig bij yoga den bosch te vinden? Dan kan het fijn zijn als je je haar kunt opsteken. Ook wanneer je liever een zakelijk of casual kapsel ziet, is het belangrijk om dit van tevoren aan te geven.

Bespreek de mogelijkheden

Wil je je haar en zo een complete make-over geven? Dan is het belangrijk dat je de tijd neemt om dit te bespreken. Maak daarom niet enkel telefonisch een afspraak, maar ga vroegtijdig even langs bij de kapperszaak en bespreek je wensen. Zo kunnen jullie samen alvast de grote lijnen uitzetten en kun je ook nog een paar nachtjes slapen voordat je de make-over voortzet.

Twijfel je tijdens het knippen over het resultaat? Geef dit dan gerust aan. Een kapper wil echt dolgraag dat jij van jouw nieuwe kapsel kunt genieten. Als je je twijfel direct aangeeft, kan er wellicht nog wat aangepast worden. Zo blijven jullie altijd op één lijn zitten.