Veel schilderijen worden op canvas geschilderd. Dit gebeurde al lang geleden en nu nog steeds. Je kan vaak kant en klare schilderijen kopen bij een schilder, met een mooi landschap erop, en in een abstracte of realistische stijl. Of maak zelf een schilderij op canvas! Maar wat zijn nou de voordelen van canvas en wat kan je er allemaal mee?

Canvas: wat is het?

Canvas is een textielsoort, gemaakt van katoen en polyester. Dit wordt gespannen om een houten frame zodat de stof strak staat en je er goed op kunt schilderen. Canvas heeft van zichzelf ook een beetje een textiel-achtige structuur, wat extra diepte geeft aan het schilderij. Zo zal je de structuur van de verf ook mooi zien terugkomen.

De voordelen van canvas

Canvas is heel populair voor schilderijen, en dat is ook best logisch. Er zijn namelijk veel voordelen aan het gebruiken van canvas. Ten eerste is canvas erg licht van gewicht waardoor je het dus makkelijk aan je muur kan ophangen. Sla een spijker in de muur en klaar! Of je koopt nylon touw en je hangt de lijst aan het plafond. Ook kan je het schilderij prima in een lijst doen en neerzetten of ophangen, maar ook zonder lijst is een canvas schilderij erg mooi.

Daarnaast gaat canvas erg lang mee. Het gaat niet makkelijk kapot, doordat de stof erg stevig is. Ook biedt het houten frame extra ondersteuning aan het canvas. Daarnaast is canvas makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Pas alleen wel op dat je de verf niet uitveegt!

Canvas schilderij kopen

Ben je op zoek naar een mooi canvas schilderij? Je kan een schilderij makkelijk online bestellen. Neem eens een kijkje bij verschillende webshops en bestel het perfecte schilderij voor in jouw huis. Er zijn allerlei schilderijen beschikbaar in verschillende stijlen en maten!