De hedendaagse moderne technologie heeft ons veel opgeleverd. Tegenwoordig ruil je je ouderwetse schrijfgerei zonder nadenken om voor een toetsenbord. Even tokkelen op een laptop en er rolt binnen no-time een volledig beschreven a4’tje uit. Hoe makkelijk is dat? Toch kent deze ontwikkeling ook nadelen. Doordat nieuwe generaties opgroeien met dit gemak zien we dat de traditionele schrijfwijze vervaagd. Voorheen was het een hele stap in je ontwikkeling als je éindelijk met een vulpen mocht schrijven. Inmiddels lijkt dit gevoel van nostalgie te zijn weggevaagd.

Gelukkig kunnen liefhebbers van de oude vertrouwde vulpen met inkt hun hart ophalen. Ondanks de ontwikkelingen op het gebied van technologie zien we namelijk ook dat er steeds meer mensen zijn die teruggrijpen naar de vulpen. De vulpen is terug van weggeweest. In dit artikel vertellen we waarom!

Niet alleen een luxevoorwerp

Anno 2020 wordt de ouderwetse vulpen vooral als luxevoorwerp beschouwd. Gek eigenlijk, want nog niet zo lang geleden was dit de meest traditionele manier van schrijven. Men wist niet beter. Als je er goed over nadenkt moet je natuurlijk toegeven dat een vulpen een elegant schrijfmateriaal is, maar dat maakt de keuze zeker niet minder aantrekkelijk. Integendeel zelfs. Bovendien zijn vulpennen in alle soorten en maten verkrijgbaar. Wanneer je de aankoop van een vulpen voor het eerst overweegt zijn er enorm veel pennen verkrijgbaar voor een laagdrempelige start. Als je de smaak dan écht te pakken hebt, kun je altijd nog kiezen voor een luxer werkpaard zoals een Parker pen bij Pwakkerman.com

Minder afval

Het milieu speelt een centrale rol in de huidige samenleving. Eindelijk zijn de ogen van de meeste mensen geopend en snappen we dat er écht iets moet gebeuren als we deze wereld een mooiere plek willen maken. Niet alleen voor ons, maar ook voor de toekomstige generaties. Toch laten we hierbij nog regelmatig wat steekjes vallen. Zo is het produceren van afval nog steeds een groot probleem. Hierbij speelt ook het gebruik van balpennen een belangrijke rol. Werp maar eens een blik op jouw bureau. Hoeveel potloden, afgekloven pennen en andere prullaria tel je? Hoeveel zijn er nog daadwerkelijk bruikbaar? Het antwoord zal je wellicht verbazen.

Feit blijft dat hedendaags schrijfgerei veel minder duurzaam is dan een degelijke montblanc bij Pwakkerman. Een vulpen gaat ontzettend lang mee, doordat deze over een duurzaam design beschikt. Hij bevat geen eenvoudig kliksysteem dat na drie keer gebruiken al kapot is. Bovendien valt een luxe vulpen bij normaal gebruik eigenlijk niet te breken. Nu kan je natuurlijk opperen dat je ook vullingen nodig hebt, maar dit geeft bij lange na niet zoveel afval als standaard pennen. Bovendien dragen mensen doorgaans meer zorg voor een vulpen, omdat deze simpelweg een stuk duurder is. Hierdoor ben je er zuiniger op en houd je hem dicht bij je in de buurt. Hierdoor is de noodzaak om een nieuwe pen te kopen ook een stuk kleiner. Kortom, de vulpen past prima binnen onze huidige duurzame en milieubewuste samenleving.

Trigger jouw geheugen

Nog een bijkomend voordeel van schrijven met de hand: je onthoudt zaken veel beter. Uit onderzoek is gebleken dat schrijven veel efficiënter werkt dan simpelweg wat tokkelen op een toetsenbord. Doordat je om de letters op papier te zetten veel meer cognitieve verbindingen moet maken, zullen je hersenen getriggerd worden om dingen beter te onthouden. Een snelle typiste kan daardoor misschien wel veel sneller informatie noteren, maar zal heel weinig informatie onthouden. Wie schrijft met een Waterman pen bij Pwakkerman.com kent dit probleem niet.