Motorrijden is nog nooit zo populair geweest in ons land. Steeds meer mensen behalen hun motorrijbewijs. Waaronder ook een hoop vrouwen. Toch bestaan er over het algemeen nog veel vooroordelen over vrouwelijke motorrijders. Hoog tijd dus om deze misverstanden uit de wereld te helpen!

Ben jij dol op motorrijden en heb je al heel wat uren on the road doorgebracht? Besteed je bijna ieder vrij momentje met het zoeken naar nieuwe onderdelen op caferacerwebshop.com en geniet je optimaal van jouw favoriete hobby? Lucky you! Toch kan het wel heel vervelend zijn om telkens al die vooroordelen over vrouwelijke motorrijders te horen. Daarom zetten wij in dit artikel de 4 grootste vooroordelen over vrouwelijke motorrijders op een rijtje én leggen we uit waarom deze helemaal niet waar zijn.

1.    Vrouwelijke motorrijders durven geen gas te geven

Het motorwereldje bestaat voornamelijk uit mannen. Dit komt niet omdat vrouwen niet dol zijn op motorrijden, maar omdat ze simpelweg buitengesloten worden. Mannen hebben al gauw een oordeel klaar over vrouwelijke bestuurders. Zo denken ze dat vrouwen de gashendels niet in durven te drukken en dat samen rijden daardoor enorm ‘saai’ zal zijn. Niets is echter minder waar. Ook vrouwen zijn dol op de adrenalinekick die vrij komt als je eventjes het gas induwt. Bovendien rijden vrouwen, dat blijkt uit diverse onderzoeken, meestal ook nog eens een stuk veiliger. Ze rijden over het algemeen minder schade en beschikken over een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Genoeg redenen dus om samen met vrouwen op pad te gaan!

2.    Manwijven of ‘minder vrouwelijk’

Vrouwelijke motorrijders? Dat zijn toch altijd manwijven of vrouwen die als ‘minder vrouwelijk’ bestempeld kunnen worden? Wie dit denkt, heeft het goed mis. Motorrijden is voor iedere vrouw een geweldige hobby. Hierbij maakt het niet uit hoe ze eruit zien of waar hun interesses liggen. Er zijn genoeg modepoppetjes die met alle liefde op een motorfiets stappen. Laat je daarom niet foppen door iemands uiterlijk. Zelfs de meest meisjesachtige vrouwen kunnen een geweldige racebeest zijn. Dus hup: die knipperlichten van Caferacerwebshop.nl aan en de weg op!

3.    Vrouwen mogen niet op snelle en zware motorfietsen rijden

 Veel mannen zijn in de veronderstelling dat vrouwen enkel op shoppers kunnen rijden. Niets is echter minder waar. Er zijn ook genoeg vrouwen die van zware en snelle motoren houden. Hier heeft je geslacht weinig mee te maken. De reden waarom vrouwen vaak toch voor een lichtere motorfiets kiezen is omdat ze zelf lichter en kleiner zijn dan de mannen. Hierdoor is het voor de veiligheid verstandiger om een lichtere motorfiets te kiezen.

Momenteel zijn er verschillende fabrikanten die hun aanbod op de vrouw willen afstemmen. Er is steeds meer vraag naar zwaardere en snellere motoren voor vrouwen. Helaas blijkt dit nog niet zo gemakkelijk te zijn. Wij hopen wel dat dit in de toekomst gaat veranderen en dat de vrouwen ook gewoon voor betere motoren kunnen kiezen.

4.    Vrouwen kunnen de schoonheid van een motorfiets minder waarderen

Denk je dat vrouwen de schoonheid van een motorfiets minder kunnen waarderen. Dan had je het niet meer mis kunnen hebben. Er zijn genoeg vrouwen die ontzettend veel geld en tijd in de uitstraling van hun motorfiets steken. Ze verzamelen onderdelen, upgraden hun voertuig met een db killer bij Caferacerwebshop en vinden het heerlijk om hun motorfiets aan anderen te showen.

Motorrijden is een geweldige hobby. Zowel voor mannen als vrouwen. En die vooroordelen, die zijn dan ook helemaal niet nodig!