Wil jij nog een paar kilo afvallen voor de vakantie of probeer je al langere tijd om wat gewicht te verliezen maar lukt het maar niet? Met deze tips voor afslanken kan ook jij die overtollige kilo’s kwijtraken. Door op die momenten aanvullen d een multivitamine te slikken weet je zeker dat je lichaam niets tekort krijgt. Afslanken op een blijvende en snelle manier doe je met de volgende 4 tips.

Houd een eetdagboek bij

Pas als je weet wat jij allemaal precies eet op een dag, weet je hoe je kunt afslanken en waar de winst te behalen valt. Door een eetdagboek bij te houden, krijg je inzicht in je eetpatroon en kan je sneller afslanken. Zo valt bijvoorbeeld op dat jij iedere dag na de lunch nog een lekkere koek pakt bij de koffie of dat je juist ’s ochtends veel snackt. Door geen maaltijden over te slaan en te kiezen voor een stevig en voedzaam ontbijt, kan je ervoor zorgen dat je minder trek hebt in snacks en tussendoortjes. Ook kan het zijn dat veel van de calorieën die je tot je neemt in sappen en frisdrank zitten. Schrijf dus niet alleen op wat je eet, maar ook wat jij drinkt op een dag.

Afwisselend en gezond eten

Eet op vaste tijdstippen, kies voor verse ingrediënten en zoveel mogelijk groenten. Met verschillende kruiden geef jij jouw maaltijden smaak. Door vooral zelf te koken kan jij jouw porties goed afmeten en weet je wat er allemaal qua voedingsstoffen, calorieën en koolhydraten in de maaltijd zit. Als je uit eten gaat, kan je natuurlijk voor een gezondere optie gaan, zoals een smaakvolle salade. Probeer wel om het broodmandje vooraf te laten staan en hou het drinken bij water of thee. Je kunt altijd extra multivitamine slikken zodat je zeker weet dat jouw lichaam alle bouwstenen binnenkrijgt die je nodig hebt. Heb je niet altijd tijd voor een gezonde maaltijd? Ook dan biedt multivitamine uitkomst.

Genoeg sporten

Wie af wilt vallen, moet niet alleen op zijn of haar voeding letten maar ook zorgen voor voldoende beweging. Je maakt het een stuk makkelijker en leuker voor jezelf wanneer je kiest voor een sport waar je plezier aan beleeft. Ga bijvoorbeeld zwemmen, schrijf jezelf in voor een bootcamp groepje of ga lekker buiten sporten. Door ook hier voor afwisseling te kiezen, hou je het sporten langer vol en maak je hier een goede gewoonte van. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen nu afvalt, maar ook in de toekomst een gezond gewicht en een fit lichaam houdt. Een duurzame verandering is een stuk waardevoller dan het volgen van een crashdieet. Geef jezelf dan ook de tijd en wees niet te streng voor jezelf.

Afslanken met supplementen en multivitamine

Supplementen voor afslanken kunnen jouw lichaam net dat steuntje in de rug bieden dat het nodig heeft. In combinatie met gezond eten, gebruik van multivitamine en voldoende bewegen, kan je zo die laatste hardnekkige kilo’s kwijtraken. Een proteïne shake is bijvoorbeeld een gezond tussendoortje voor of na het sporten. De eiwitten die je binnenkrijgt zorgen voor een verzadigd gevoel en worden door je lichaam gebruikt voor de opbouw van spierweefsel.