Never have I ever vragen die worden gesteld in het kader van het spel, je raadt het al, never have I ever. In dat spel worden er vragen aan elkaar gesteld en als deze van jou van toepassing is, dan moet je een opdracht uitvoeren. Wat voor soort opdracht je dan moet uitvoeren is natuurlijk hoogst afhankelijk van de context waarin het spel gespeeld wordt, net als de never have I ever vragen uiteraard. Want in principe wordt het spel veelal gespeeld door scholieren en door studenten, maar dat sluit natuurlijk niet uit dat het spel door mensen uit alle lagen van de bevolking gespeeld kan worden. Iedereen kan meedoen! Maar de bedoeling van het spel is natuurlijk wel dat er een beetje spanning en sensatie is. Je probeert immers elkaar een beetje uit te dagen om bepaalde gênante, interessante of gevoelige dingen te onthullen. Dat is dan ook de reden dat never have I ever vragen heel interessant en prikkelend kunnen en moeten zijn. Wie weet wat er voor lijken tijdens een potje uit de kast vallen… 

Opbouw en doel van het spel

Goed, hoe werkt het stellen van never have I ever vragen dan? Nou, simpeler kan het eigenlijk niet zijn. Iemand stelt een vraag in de vorm van “never have I ever…” en noemt dan vervolgens een bepaalde activiteit. Om een simpel voorbeeld te noemen: “never have I ever een tattoo genomen”. Als deze vraag op jou van toepassing is, dus als je wél ooit een tattoo hebt laten zetten, dan moet je een opdracht uitvoeren. Dat is meestal een slok bier of wijn drinken of een shotje nemen als het spel gespeeld wordt door scholieren of studenten. Maar het kan in principe van alles zijn. Op deze manier kom je met het stellen van never have I ever vragen dus dichtbij dingen en verhalen die je vrienden liever geheim zouden houden. En dat maakt het een ontzettend spannend spel. Never have I ever is ook een bijzonder geschikt spelletje om met mensen te spelen die je eigenlijk nog helemaal niet kent. We noemen maar wat: tijdens de introductie van je opleiding, tijdens een feestje waar niemand elkaar kent of tijdens de kennismaking van een vereniging waar je bij wil gaan.

Never have I ever vragen: enkele voorbeelden

Goed, we hebben dus gezien hoe het spel werkt en waar en met wie je het zou kunnen spelen. Er ontstaan misschien bij jezelf in je hoofd nu al enkele voorbeelden van never have I ever vragen die leuk zijn om te stellen. Maar mocht je nu last hebben van het hebben van weinig inspiratie, kunnen wij je een beetje op weg helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

“Never have I ever iets gestolen”, of:

“Never have I ever een vakantieliefde gehad”, of wat dacht je van
“Never have I ever “ik hou van je gezegd” tegen iemand anders dan je familie”.

Dit zijn natuurlijk maar drie simpele voorbeelden van de eindeloze mogelijkheden die er zijn. Never have I ever vragen gaan tot het oneindige door. De kunst van het spel is om vragen te stellen die goed van toepassing zijn op de situatie waarin je je begeeft. Hoe ver je wil en kunt gaan, hangt natuurlijk van je vrienden, collega’s of je studiegenoten af en ook is het belangrijk hoe goed je ze kent. Je weet immers van bepaalde mensen niet of specifieke dingen heel gevoelig liggen.

Never have I ever vragen zijn aanleiding tot meer

Het doel van never have I ever kan dus zijn om een groep mensen beter te leren kennen of gewoon om pure sensatie in de mensen omhoog te halen. Het kan zijn dat je meedoet voor de sappige verhalen, of juist om het ijs een beetje te breken. Maar wat ook een belangrijk aspect is aan het stellen van never have I ever vragen, is de discussie of het gesprek dat na het spelletje los kan barsten. Het stellen van never have I ever vragen kan namelijk heel goed als gevolg hebben dat je bepaalde dingen hebt opgepikt waar je het nog wel eens even met iemand over wil hebben of waarnaar je nieuwsgierig bent. Derhalve is het spelletje dus niet alleen geschikt om op het moment zelf een beetje lol te trappen, maar ook om na de never have I ever vragen nog eens gezellig door te beppen. Houd dus een paar goede never have I ever vragen bij de hand, mocht je ooit in de situatie komen dat je het spel gaat spelen. Want goede en prikkelende vragen stelen wordt altijd gewaardeerd!