Verwarmde zolen

De verschillende verwarmde inlegzolen zorgen ervoor dat de voeten op een aangename temperatuur blijft en het koude, pijnlijke gevoel voorbij is. Er zijn verwarmde inlegzolen met ingebouwde accu, waardoor de zool iets dikker is – maar je geen last heeft van kabels. Ze kunnen verwarmen tot 14 uur. Daarnaast zijn er ook verwarmde zolen met externe accu, deze accu klik je eenvoudig op de schoen of verplaats je met een verlengkabel naar je broekzakken. Hierdoor zijn de verwarmde zolen extreem plat en bruikbaar in elke schoen. Voordeel van de verwarmde zolen is dat ze enorm duurzaam zijn en je kunt de verwarmde inlegzolen in iedere schoen plaatsen. De verwarmde zolen worden veelal gebruikt door mountainbikers en wielrenners.

Verwarmde sokken

Het alternatief zijn elektrische sokken, onderscheidend van de zolen is dat de sokken zowel de boven, onder en het teengebied verwarmen van de voorvoet. De verwarmde sokken worden veel gedragen door fietsers, wandelaars en wintersporters. Ook bij de sokken is met een verlengkabel de accu te verplaatsen naar een externe plek, al zit er in de verwarmde sokken een speciaal zakje voor de accu’s in verwerkt. Bijkomstigheid bij sokken is dat je ze dient te wassen, een tip: draag een dunne katoenen sok onder uw verwarmde sokken. Daardoor hoef je de elektrische sokken niet iedere dag te wassen. Daarnaast is er een mogelijkheid om enkel extra verwarmde sokken bij te kopen of extra accu’s om zo nog langer te verwarmen.

Conclusie

Beide producten geven enorm veel warmte, waardoor je verzekerd bent van warme voeten. Van belang is wel een goede schoen te dragen. Een sportschoen kan met de koude dagen teveel kou doorlaten, waardoor de warmte te snel wegvloeit.