Bij het zien van de brownies en downies menukaart zijn de meeste vrouwen al direct enthousiast. Heerlijke lekkernijen, baksels en drankjes voor leuke prijzen. Daarnaast is het ook nog eens een heel mooi concept. Ben jij nog niet bekend met Brownies & Downies? Dan raden we je zeker aan om hier een keertje een bezoek te brengen. Ervaar zelf het succes van dit geweldige restaurant.

Als je voor het eerst een Brownies & Downies restaurant ontdekt, zal je waarschijnlijk niks bijzonders opvallen. Vanaf de buitenkant ziet het er gewoon uit als een gezellige lunchroom. Toch verraad de naam al het een en ander. Dit restaurant biedt namelijk werkplaatsen aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit betekent dus niet dat alle medewerkers het Downsyndroom hebben, maar wel dat ze allemaal over een beperking beschikken. Dat dit hard nodig was in ons land is wel duidelijk, want het aantal restaurants lijkt met het jaar toe te nemen. De brownies en downies menukaart heeft Nederland dan ook in zijn ban. En het einde is voorlopig nog niet in zicht.

Sociaal-commerciële ondernemers

Maar hoe kan de Brownies & Downies menukaart dan zo succesvol zijn geworden? Hun succes is tegenwoordig zelfs al te evenaren met het succes van de mathijs maaltijdbox. Die vraag is eenvoudig te beantwoorden, want het geheim ligt hem natuurlijk in de werknemers. Het concept alleen al steelt de harten van veel Nederlanders. Het feit dat mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid krijgen om hier te werken is natuurlijk ontzettend goed nieuws. Daar willen de meeste mensen best wel wat geld in investeren. Bovendien heerst er gewoon een zeer gemoedelijke sfeer in de lunchroom. Er zijn eenvoudige en smakelijke gerechtjes verkrijgbaar en de obers en serveersters laten je gegarandeerd met een goed gevoel naar huis gaan.

Bovendien worden de Brownies & Downies vestigingen niet ‘super zakelijk’ behandeld. Natuurlijk willen de ondernemers hier ook gewoon winst maken, anders is het immers niet mogelijk om meer mensen met een verstandelijke beperking in dienst te nemen, maar dat is niet het uiteindelijke doel. We spreken dan ook van sociaal-commerciële werknemers. Dit gevoel is ook als klant duidelijk te merken.

Geen liefdadigheidsproject

Wie nu denkt dat bestellen van een brownies en downies menukaart onderdeel van een liefdadigheidsproject is, heeft het echter mis. Alhoewel het natuurlijk heel prettig is als jij mensen met een verstandelijke beperking meer carrièremogelijkheden kan bieden, is dit niet het uiteindelijke doel van het restaurant. Het blijft immers een plek waar winst gemaakt moet worden, anders kan de onderneming ook niet groeien. Daarom is het ook niet dat je reclame ziet voor dit restaurant en dat er op sommige gebieden wel degelijk door een commerciële bril wordt gekeken.

Bovenal is het gewoon een restaurant waar je een keer geweest moet zijn. Niet alleen voor de geweldige sfeer binnen de lunchroom, maar ook zeker voor de brownies en downies menukaart. Hier vind je namelijk talloze verschillende hapjes en maaltijden voor jong & oud. En deze zijn zeker de moeite waard! De menukaarten kunnen per vestiging wat verschillen, dus bekijk de brownies en downies menukaart van de vestiging bij jou in de buurt en ontdek binnenkort deze geweldige lunchroom!