Vergeet vooral niet om ook je tuin aan te pakken als het gaat om de sfeermakers van je huis. Vooral in de zomer kan je veel uren spenderen buitenshuis. Om die uren wat aangenamer te maken, is het natuurlijk wel zo leuk als je tuin er een beetje goed uitziet. Of nog beter: als je het gezellig maakt in de tuin. Gelukkig is dat goed en vrij makkelijk te doen. Maak in je tuin bijvoorbeeld een gezellig zithoekje waarin je twee (of meer) lekkere tuinstoelen neerzet. Zet daar een leuk bijzettafeltje tussenin en hang bijvoorbeeld een nesling coolfit schaduwdoek rechthoek 40 x 30 m op boven de stoelen. Mocht de zon dan te fel worden, kan je lekker in de schaduw vertoeven. Hang voor de gezellige zomeravonden een slinger met lampjes op zet een lekker muziekje op.

Warm binnen

Afhankelijk van wat jullie inrichting is binnen in huis, kan je het natuurlijk altijd gezelliger maken door wat warmte toe te voegen aan je huis. Van nature vinden het mensen het vaak fijn als een ruimte warmte of knusheid uitstraalt. Een simpele bank heeft dat vaak niet. Dat kan je al heel makkelijk gezelliger maken door er bijvoorbeeld verschillende kleuren kussens op te leggen. Probeer ook eens om verschillende structuren toe te voegen. Een kussen van velours, eentje van katoen en eentje in velvet. Daarnaast is warmte natuurlijk ook fijn tegen de kou. Ga voor duurzaam en neem bijvoorbeeld een elektrische haard in huis. Kies gemakkelijk en snel uit de elektrische haard webshop. Zo is het altijd lekker warm in de woonkamer en is het fijn om in jouw huis te zitten tijdens de koude dagen.

De kleine ruimtes opvullen

Ook de kamers in het huis waar je minder snel aan denkt, kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in een huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hal en de trap, het toilet of de muur bij de overloop. Deze ruimtes worden eigenlijk heel veel gebruikt, maar ze worden vaak vergeten tijdens het inrichten. Door een paar mooie grote posters op de hangen bij de overloop heb je die ruimte al gauw gevuld. Een plankje in het toilet, met een leuke foto en een geurkaars fleurt de boel ook al op. In de hal kan je aan de slag met familiefoto’s of wat dacht je van een leuk kleurtje op een van de muren?

Warm tijdens elk seizoen

Nu het huis overal gezellig is en ook de kleine ruimtes een opknapbeurt hebben gekregen, rest er nog weinig. Het is nu overal gezellig in huis. Heb je bijvoorbeeld ook behoefte om nu in je gezellige tuin te zitten ondanks dat het kouder wordt? Zet dan bijvoorbeeld buiten verwarming neer bij jouw gezellige zithoek. Op die manier heb je het heerlijk warm als de temperatuur zakt. Zet de lichtjes weer aan, nodig je vrienden uit en geniet samen van je gezellig tuin, ook als het koud wordt. Ideaal voor een avondje pizza en leuke spelletjes.