Ben jij ooit wel eens op een haringparty geweest? Nee? Dan raden wij je dit zeker aan. Niet alleen heeft het zo zijn charme om met honderden andere Nederlanders de haringparty’s te bezoeken, maar wist je dat haring eten ook nog eens ontzettend veel gezondheidsvoordelen kennen? Sterker nog: iedere dag een haring eten kan jouw gezondheid een ware boost geven! In dit artikel geven wij een aantal redenen waarom een haringparty nooit verkeerd is. Lees je mee?

Haring eten schept een band


Loop maar eens een willekeurige haringparty binnen en je zal direct verbroedering zien. Het is niet voor niets dat een haring ook wel een ‘maatje’ wordt genoemd. Er is namelijk niets gezelliger dan samen met andere haringhappers in een rijtje te staan en de heerlijke vis in jouw keel te laten glijden. Bovendien haalt het echte haringhappen ook wel wat nostalgische gevoelens in je naar boven. Wie heeft als kind niet al happend een stukje ontbijtkoek van een lijn gekregen? Alleen krijg je nu in de volwassen versie een haring voorgeschoteld. Stiekem nóg lekkerder!

Verschillende gerechten zijn mogelijk

Ben je niet iemand die graag aan het haringhappen slaat op een haringparty, maar kan je de smaak van dit heerlijke visje wel waarderen? Geen probleem! Haring kan op enorm veel verschillende manieren in gerechten worden verwerkt. Wees daarom niet bang om verrassende combinaties te maken. Ook research online kan zeker geen kwaad. Houd het bijvoorbeeld simpel met geroosterd toast, roomboter en plakjes haring of maak er een culinair hoogstandje van. Werkelijk alles is mogelijk. Van haring houden we immers allemaal!

Haring zorgt voor voldoende zuurstof in het bloed

Heb je vaak een lusteloos gevoel? Dan is de kans groot dat je het eiwit hemoglobine tekort komt. Dit eiwit is belangrijk voor het transporteren van zuurstof in het lichaam. Een portie haring bevat o.a. ijzer en vitamine B12 die het mogelijk maken om meer hemoglobine aan te maken. Hierdoor kan het bloed beter door het lichaam gepompt worden en voel jij je uiteindelijk een stuk fitter. Regelmatig een portie haring op een haringparty eten, kan dan ook zeker geen kwaad!

Vette vis is een gezonde keuze

Wist je dat haring ook nog wel eens als fastfood wordt beschouwd? Wie nu direct denk aan een hapje uit de frituur heeft het goed mis. Bij fastfood is het belangrijk dat je zo snel mogelijk van voedsel wordt voorzien en deze ook eenvoudig weg te werken is. Met haring geldt dit precies zo, alleen is het een veel gezondere keuze. Zie het als het bestellen van een mathijs maaltijdbox om zo sneller een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Haring valt namelijk onder vette vis. Bij vet krijgen de meeste mensen direct de kriebels en hebben ze het idee dat ze een verkeerde keuze maken, maar niets is minder waar. Vette vis is namelijk juist een gezonde keuze en wordt door het Voedingscentrum vermeldt in de Schijf van Vijf. Het advies luidt dan ook om minimaal één keer per week vette vis te eten. Goed nieuws dus als je deze week nog een haringparty had gepland.