Je hebt er vast wel eens van gehoord: koken uit mathijs maaltijdbox. Dat is dan ook helemaal niet zo gek, want uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 10 Nederlanders wel eens een maaltijdbox heeft besteld. Maaltijdboxen zijn de laatste tijd steeds vaker in het nieuws en de afgelopen jaren hebben ze een ware populariteit boost ontvangen. Dit komt vooral doordat de makers van deze maaltijdboxen heel goed op de media inspelen. Ze pakken zowel social media als televisiekanalen aan. Hierdoor wordt het grote publiek steeds meer bekend met hun rol en zijn ook steeds meer mensen geïnteresseerd om het zelf eens uit te proberen.

Maar wat kun je precies van een mathijs maaltijdbox verwachten? Is het de moeite waard? En waarom kiezen steeds meer mensen voor maaltijdboxen als ze de ingrediënten ook bij een plaatselijke supermarkt kunnen vinden? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel.

Wat is een maaltijdbox?

Ben je nog niet bekend met het gebruik van een maaltijdbox? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je geen idee hebt waar we nu over praten. Maaltijdboxen zijn immers nog relatief nieuw op de markt. Maar wat is het dan precies?

Een maaltijdbox is een service waarbij je direct van enkele volledige maaltijden in huis geniet. Nee, dit betekent niet dat je niet meer hoeft te koken of ongezonde kant-en-klaarmaaltijden voorgeschoteld krijgt. Je ontvangt bij de maaltijdbox de juiste ingrediënten vergezeld met een duidelijk geformuleerd en geïllustreerd recept. De verse producten ontvang je vaak direct van de producent, verser kan dan ook bijna niet! Vervolgens geniet je direct van een volledig weekmenu en heb je alle boodschappen in huis om deze maaltijden te bereiden. De mathijs maaltijdbox wordt thuis bezorgd volgens een wekelijk abonnement.

Voordelen van een mathijs maaltijdbox

Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van een mathijs maaltijdbox? Van welke voordelen geniet je dan? Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • De drempel voor gezond eten ligt een stuk lager. De afgelopen jaren zagen we dat steeds meer mensen met overgewicht te maken kregen. Dit had er vooral mee te maken dat we in Nederland steeds drukker worden. Naast een veeleisend gezin, proberen we ook een carrière en sociale contacten te onderhouden. Gezond koken schiet er dan ook nog wel eens bij in. Met een maaltijdbox is dit probleem verleden tijd. Elke week worden er uitgebalanceerde maaltijden voor je bedacht en de juiste ingrediënten thuisbezorgd. Zelfs over het boodschappen doen hoef jij je dus geen zorgen meer te maken. En die extra haring op een haringparty kan dan ook zeker geen kwaad!
  • Een mathijs maaltijdbox werkt ook nog eens enorm tijdbesparend. Bovendien kun je aangeven hoeveel tijd je maximaal aan een gerecht kwijt wilt zijn. Hierdoor zet je de meeste gerechten in nog geen 30 minuten op tafel en houd je meer tijd over voor andere activiteiten.
  • Wist je dat een maaltijdbox ook nog eens ontzettend leerzaam is? Iedere week leer je weer nieuwe recepten kennen en eet je vaker producten die je zelf misschien niet zo snel zou kopen. Hierdoor krijg je de smaak van het koken weer te pakken en zal je merken dat je er ook als amateurkok op vooruit gaat. Reden genoeg om een mathijs maaltijdbox uit te proberen!