Heb je net een huis gekocht en de sleutels ontvangen? Gefeliciteerd, want je kunt nu beginnen met het inrichten van je woning en dat is een leuke taak. Veel mensen verkijken zich op het inrichten van een woning en dit kan soms ingewikkeld zijn. Je moet goed naar bepaalde zaken kijken en voor iedere ruimte een doel bepalen. De woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes en deze moet je extra goed inrichten. Je wilt ervoor zorgen dat het een gezellige kamer wordt waar je goed kunt samenkomen met je gezin. Samen naar leuke televisieprogramma’s kijken of een spannende horrorfilm. Het moet natuurlijk gezellig worden, maar de vraag is natuurlijk hoe je dit het beste kunt doen. In dit artikel geven we je enkele tips waardoor je een gezellige woonkamer kunt inrichten.

Warme kleuren gebruiken

Warme kleuren zijn vooral donkere kleuren, die vaak verschillende tinten bevatten van de kleur rood. De warme kleuren worden vaak geassocieerd met knusheid en een gezellige sfeer. Wanneer je vooral een witte inrichting hebt, kun je met bepaalde accessoires het toch gezellig maken met warme kleuren. Heb je nog geen vloerkleden? Koop dan een vloerkleed met een warme kleur zodat je de woonkamer een stuk gezelliger kunt maken. Je kunt ook gebruik maken van sfeerlichtjes en dimlichtjes waardoor het nog gezelliger wordt. Vermijd met de lichten vooral fel en wit licht dit kan namelijk de sfeer verpesten. Je kunt door middel van kaarsen ook zorgen voor extra sfeer en je kunt geurkaarsen alles zelfs lekker laten ruiken.

Persoonlijke spullen in de woonkamer

De meeste woonkamers zien eruit alsof er nooit iemand in de woonkamer is. Dit oogt natuurlijk niet gezellig en je kunt hier verandering in brengen door persoonlijke spullen toe te voegen. Wanneer je de woonkamer inricht met persoonlijke spullen zorg je voor een gezellige sfeer. Foto’s zijn het ideale middel om een woonkamer een persoonlijke touch te geven. Lijst een vakantiefoto in en hang deze op aan de muur of zet hem op het tv meubel. Iedere keer wanneer je naar de foto kijkt zorgt het voor fijne herinneringen en dat beïnvloed de sfeer goed. Daarnaast zijn er ook persoonlijke spullen met een emotionele waarde en je kunt deze bijvoorbeeld plaatsen in een kast.

Bloemen en planten

Mooie bloemen en  planten maken de woonkamer een stuk natuurlijker en dit kan de sfeer flink verbeteren. Zorg ervoor dat er genoeg bloemen en planten in de woonkamer staan, zodat je hiervan kunt genieten. Kijk ook goed waarin je de planten en bloemen plaats en kies een vaas uit met een warme kleur. Naast een natuurlijk gevoel zorgen bepaalde planten er ook voor dat de lucht een stuk schoner is.

Daarnaast kunnen houten accenten ook zorgen voor een gezellige sfeer en een natuurlijk gevoel. Je kunt bijvoorbeeld een donker hardhout laminaat nemen, maar ook raambekleding aanschaffen met een houten accent. Houten lamellen zijn perfect voor een gezellige sfeer en je kunt deze goed combineren met overgordijnen. Je kunt daarnaast natuurlijk ook houten meubels nemen, zodat er genoeg houten accenten in de woonkamer zijn.