Bij het inrichten van een eigen kantoor of werkplek komt een hoop kijken. Vooral wanneer je (mogelijke) klanten over de vloer krijgt, is het belangrijk om door middel van je interieur al meteen een sterke en professionele indruk achter te laten. Daarnaast wil je ook dat je werknemers goed en gezond aan de slag kunnen. Hoe gaat het inrichten van een kantoor of werkruimte in zijn werk, en waar moet je allemaal op letten? In dit artikel vertellen we je meer over hoe je een kantoor inricht dat zowel een aantrekkelijke als een gezonde werkplek is.

Laat je huisstijl leven

Heb je een eigen bedrijf, dan heb je vast goed nagedacht over je huisstijl. Je logo, de kleuren, de templates: alles sluit naadloos op elkaar aan. Je kunt je huisstijl ook mooi doorvoeren in je werkplek. Daarmee maak je meteen een goede eerste indruk wanneer er klanten of partners langskomen. Maar hoe zorg je ervoor dat je huisstijl ook in je kantoor of werkplek mooi naar voren komt? Denk in de eerste plaats om de kleuren van je huisstijl. Vaak is het mogelijk die in de werkruimtes toe te passen, bijvoorbeeld door ze terug te laten komen op de muren.

Een goede balans

Ook de meubels waarmee je je werkplek inricht zijn belangrijk. Je wilt dat jij en je medewerkers goed en gezond aan het werk kunnen. Denk er dan ook om goede ergonomische meubelen in huis te halen. Werk je veel achter een bureau, kies dan voor zit-sta-bureaus waaraan jij en je werknemers zowel zittend als staand kunnen werken. Staand werken zorgt voor een goede doorbloeding en een actieve werkhouding. Je zult merken dat je daardoor goed gefocust aan het werk kunt.

Verstelbare kantoormeubelen

Ook de juiste stoelen zijn belangrijk. Kies altijd voor ergonomische bureaustoelen die verstelbaar zijn, vooral wanneer je op een dag veel zit. Zulke verstelbare stoelen kun je op het lichaam van de gebruiker afstemmen, waardoor je niet zo snel een verkeerde werkhouding zult aannemen. Daarmee kunnen veel voorkomende klachten zoals nekpijn en rugpijn worden voorkomen. Een goede bureaustoel die door verschillende ergonomen wordt aangeprezen is de Herman Miller Aeron. Deze stoel biedt alle ondersteuning die je tijdens zittend werk nodig hebt. Het mooie aan deze stoel is dat hij ook nog eens 94% recyclebaar is. Een echt duurzame bureaustoel dus.

Maak het eigen

Een persoonlijke touch kan in een werkruimte of kantoor niet ontbreken. Heb je een mooie foto van jouw team, een leuk uitje of een karakteristieke locatie? Laat die dan uitprinten op fotobehang en behang er een wand mee. Je kunt dat soort leuke foto’s ook op akoestische wandpanelen laten drukken. Die panelen zijn niet alleen mooi: ze verbeteren ook de akoestiek in een werkruimte. Multifunctioneel dus! Daarmee zorg je ervoor dat zowel je werkruimte als je werknemers goed in balans zijn.