Iedere dag hetzelfde lunchen is bijzonder saai. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je kind. Maak van de lunch iets bijzonders en stop elke dag weer iets anders in de broodtrommel van je dochter of zoon. We helpen je graag op weg met een aantal ideeën.

Kleine hapjes

Tapas is onder volwassenen erg populair. Ook kinderen vinden het heerlijk en leuk om allemaal verschillende kleine hapjes weg te werken. Dit hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Doe bijvoorbeeld crackers met verschillende soorten beleg in de broodtrommel. Voeg eventueel nog wat druiven, aardbeien of andere kleine fruitsoorten toe. Lust je kind graag olijven? Stop dan wat olijfjes in de broodtrommel. 

Pitabrood met dips

Leer je kind smaken uit andere keukens kennen. Denk bijvoorbeeld aan pitabrood met verschillende soorten dips, zoals tzatziki en hummus. Hiervoor kan je het best een lunchbox met aparte vakjes gebruiken. Naast pitabrood kan je bijvoorbeeld ook worteltjes of stukjes komkommer aan je kind geven om in de smeersels te dippen.

Boterhammen in vormpjes

Is je kind een moeilijke eter en lust hij eigenlijk alleen maar boterhammen? Dan kan je toch nog wat afwisseling bieden door de boterhammen op een bijzondere manier te presenteren. Gebruik uitsteekvormen die je normaal gesproken voor koekjes gebruikt om de boterhammen in een vormpje te maken, zoals bijvoorbeeld een ster of hartje. Wedden dat jouw kind blij verrast is als hij zijn broodtrommel opent?

Frisse pastasalade

Is je kind dol op pasta? Waarom geef je hem dat niet eens een koude pastasalade mee als lunch? Er zijn ontzettend veel variaties mogelijk, denk aan pastasalade met pesto en kip of een pastasalade met mango. Je kunt het eventueel de dag van tevoren samen met je kind maken. Zo kunnen jullie samen de ingrediënten bepalen en weet je zeker dat je kind de volgende dag van zijn unieke (zelfgemaakte) lunch zal genieten. 

Rijst als basis

In Nederland is het heel normaal om minimaal twee keer per dag brood te eten, maar in andere culturen eten ze juist bijna altijd rijst. Zowel als ontbijt, lunch en avondeten! Wie weet vindt jouw kind het ook wel eens lekker om een rijstgerecht tussen de middag te eten. Er zijn veel verschillende rijstgerechten waar je uit kunt kiezen. Denk aan nasi goreng of witte rijst met teriyaki kip. Rijstgerechten zijn vaak zowel warm als koud erg lekker!