U heeft geen mogelijkheid tot uitbreiding, maar u wilt uitbreiden of een garage ombouwen? Dan is een tussenvloer of mezzaninevloer wellicht de juiste oplossing. Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u dit gemakkelijk oplossen zonder dat u een groot deel van het pand hoeft af te geven of een bouwvergunning moet aanvragen. Maar wat houdt een mezzanine vloer in?

Verdubbel of verdrievoudig de oppervlakte

Deze vloer wordt ook wel een tussenvloer genoemd en u creëert met een mezzanine vloer een extra etage. Mezzanine komt van het woord mezzano, in het Italiaans “midden”. De entresol wordt ook gezien als vide, het is een extra ruimte die gecreëerd kan worden tussen de begane grond en de eerste verdieping. Of tussen andere verdiepingen. Met deze verdieping kunt u de ruimte verdubbelen of verdrievoudigen, omdat u minder hoge plafonds kunt hebben, maar een nuttiger plek voor opslag en beweging. U hoeft niet de hele ruimte in te nemen, u kunt ook een extra laag met een mezzanine toevoegen om gedeeltelijk te genieten van de open ruimte en hoge plafonds. Deze uitbreidingsmogelijkheden worden bijvoorbeeld toegepast in fabriekshallen, maar ook in hotels, restaurants en winkels met showrooms./p>

Op zoek naar een mezzanine vloer

Denkt u dat een mezzanine vloer misschien wel iets is om toe te passen in uw bedrijfspand? Er zijn verschillende partijen die daarin gespecialiseerd zijn. Een mezzanine vloer moet op maat gemaakt worden, zodat het veilig genoeg is voor u, uw medewerkers en klanten om er op te lopen, maar ook om er onder door te kunnen wandelen. Daarnaast moet het misschien wel stevig genoeg zijn voor een heftruck of voor machines in opslag. Vraag altijd een specialist om hulp. Een gerenommeerde mezzanine specialist is bijvoorbeeld Nolte, die door het hele land mezzanine vloeren legt en ze zelf ook maakt.