Heb je eigenlijk helemaal geen zin om te koken na een lange werkweek? Of wil je juist eindelijk eens een dagje helemaal niets doen en kijk je er nu al tegenop om in de keuken te staan? Dan is eten thuis laten bezorgen natuurlijk de perfecte oplossing! Maar wat doe je als je slechts een beperkt budget hebt? Is het dan simpelweg niet mogelijk om eten te bestellen? Eten thuis laten bezorgen is over het algemeen immers duurder dan zelf koken. Gelukkig zijn er heel veel verschillende manieren om toch nog op de kosten van een makkelijke maaltijd te besparen. Wij zetten de 3 beste budgettips voor jou op een rijtje!

1.    Zoek kortingscodes

Sommige websites bieden regelmatig kortingscodes aan. Daarnaast is het bij sommige grote bedrijven mogelijk om stempels te verzamelen. Hiermee kan je bij iedere bestelling voor korting sparen. Hoe vaker je bestelt, hoe hoger de korting uiteindelijk zal worden. Sommige kortingen zijn ook beschikbaar voor speciale doelgroepen, denk bijvoorbeeld aan studenten of senioren. Als je goed oplet, kan je van heel wat kortingen gebruik maken! De vraag ‘wat gaan we eten vanavond?’ is zo snel beantwoord!

2.    Deel gerechten

Bestel je eten voor meerdere personen? Bekijk dan of het mogelijk is om bepaalde gerechten te delen. Sommige schotels zijn heel groot, waardoor je deze gemakkelijk met twee personen kunt eten. Daarnaast bieden veel restaurants familiegerechten aan, waardoor je voordelig één grote maaltijd om te delen kunt bestellen. Eet je allen? Bestel dan een wat groter gerecht, zodat je hier twee dagen van kunt eten. Zo zal eten bestellen onder de streep een stuk goedkoper worden.

3.    Bestel minder extra’s

Een blikje frisdrank, extra mayonaise of knoflooksaus, het is allemaal zo verleidelijk om mee te bestellen. Toch is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Hoeveel van deze dingen heb je gewoon in de koelkast staan? Deze liggen gewoon gratis voor het grijpen. Dit terwijl restaurants hier vaak de hoofdprijs voor vragen. Misschien vraagt het wel wat vaker een tripje naar de koelkast, maar dat is snel verdiend!

4.    Besparen op de bezorgkosten

Bij veel restaurants worden bezorgkosten gerekend. Als je echter voor een bepaald bedrag bestelt, vervallen deze kosten. Zit je daarom bijna aan het benodigde bedrag? Bestel dan gerust een kleinigheidje om toch van een gratis bezorging te profiteren. Zo ben je uiteindelijk iets goedkoper uit en geniet je ook nog eens van iets extra’s. Eten bestellen in Amsterdam hoeft zo helemaal niet duur te zijn