Boksen, bij het woord alleen al denken we direct aan heerlijke gespierde mannen die elkaar te lijf gaan in de boksring. Terwijl jij pas nog op het puntje van je stoel zat bij het legendarische duel van Badr en Rico, besef je misschien niet dat boksen ook een geweldige sport voor vrouwen is.

Heb jij er wel eens over nagedacht om te gaan boksen? Kijk je steeds vol verlangen naar de spullen in vechtsport winkel bestfightshop.nl, maar durf je de stap maar niet te zetten om daadwerkelijk aan de slag te gaan? Begrijpelijk, want die sportschool kan best imponerend zijn. Zeker als je omgeving jouw plan een beetje lacherig ontvangen. Vanaf nu kan je ze echter een stapje voor zijn. Boksen is namelijk echt niet meer alleen voor gespierde mannen. Ook vrouwen kunnen enorm succesvol in de ring zijn. Bovendien heeft boksen ook nog eens heel veel voordelen. In de boksring draait het niet alleen om schoppen en slaan. Nee, boksen is een kunstvorm en een prachtige sport. Wij geven je graag een zetje in de richting van de boksschool. Het zal je zeker niet teleurstellen!

Boksen: heel veel verschillende mogelijkheden!

Dacht je dat je bij boksen enkel continu de ring in wordt gestuurd? Welnee! Boksen is veel meer dan alleen maar vechten. Er zijn bovendien ook heel veel verschillende manieren om deze sport te beoefenen. Misschien geef je wel de voorkeur aan een gezellige groepsles, waarbij je de techniek onder de knie kan krijgen en sociale contacten kunt maken. Of werk je liever in tweetallen voor het oefenen van verdedigingstechnieken? Vaak zie je een combinatie van bovenstaande opties in boksscholen. Het is ook nog mogelijk om individueel te trainen met een bokszak. Hierbij kun je jezelf tot het uiterste drijven en je conditie en techniek verbeteren. Wat je ook kiest, iedere mogelijkheid bevat grote voordelen voor lichaam en geest. 

Meer zelfvertrouwen

Het grootste voordeel van boksen of iedere andere zelfverdedigingssport is dat je er meer zelfvertrouwen door krijgt. Een populair voorbeeld is de sport Krav Maga. Steeds meer vrouwen beoefenen deze sport om hun zelfvertrouwen te vergroten. Voordat je echter krav maga kleding aanschaft, is het belangrijk om te weten dat boksen dit zelfde effect kan hebben. Maar hoe komt dat precies?

Heel veel vrouwen voelen zich nog steeds niet zeker in onze samenleving. Als ze ’s avonds over straat lopen en langs een groepje mannen slenteren, bekruipt ze nog steeds een naar gevoel. Het idee dat je zelfverdedigingstechnieken onder de knie hebt, kan je meer zelfvertrouwen geven. Bovendien is het een veilig idee dat je jezelf kunt beschermen in geval van nood. Daarnaast leer je je eigen lichaam op een geheel andere manier te gebruiken. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen en dat straal je ook uit!

Meer energie

Heb je na een lange werkdag vaak helemaal geen zin meer om iets te doen? Plof je liever op de bank met een kop koffie en een zak chips? Dan zal je merken dat je al snel in een vicieuze cirkel terecht komt. Doordat je lusteloos op de bank gaat liggen, neemt je energielevel af en voel je je nog vermoeider. Dit komt omdat je lichaam in ‘ruststand’ gaat als deze niet meer beweegt. Je zal merken dat je juist meer energie krijgt als je nog even lekker gaat sporten na het werken. Bovendien wordt je bloedsomloop gestimuleerd tijdens het boksen, waardoor er ook meer zuurstof bij je hersenen komt en je uiteindelijk productiever zal zijn.

Betere sociale vaardigheden


Vind je het soms lastig om vrienden te maken? Ben je iemand die liever de kat uit de boom kijkt en niet zomaar op iemand afstapt? Dan kan boksen jou indirect helpen bij het verbeteren van je sociale vaardigheden. Tijdens deze sport word je als het ware verplicht om met elkaar in contact te komen. Bovendien zal dit ook minder moeizaam verlopen, omdat je al één gezamenlijke interesse deelt. En ook hierbij geldt: oefening baart kunst! Je zal daarom merken dat je ook in het dagelijks leven makkelijker op mensen af kan stappen.

Kortom, genoeg voordelen om toch die stap richting de bokschool te zetten.   Bokshandschoenen kopen en gaan!