Is iemand die heel dierbaar voor je is pas bevallen? Of is deze op dit moment hoogzwanger en ben je nu alvast wat inspiratie aan het opdoen voor een kraamcadeau? Een goed idee! Zeker als je geen standaard cadeau wilt geven is het belangrijk om vroegtijdig inspiratie op te doen. Wil je geen kledingsetje of cadeaubon geven, maar ben je echt op zoek naar iets speciaals? Wij geven je in dit artikel 5 tips voor een origineel kraamcadeau!

1.    Cadeau voor de moeder

Als mensen op kraamvisite gaan, nemen ze vaak iets mee voor de baby. Helaas wordt de moeder al snel vergeten. Dit terwijl zij net de grootste prestatie van haar leven heeft volbracht. Een prachtig wondertje op de wereld zetten, dat is niet zomaar iets. Daarom mag ook de kersverse moeder best wel even verwend worden. Op Shoppe.nl vind je een heel scala aan gepersonaliseerde cadeaus waar je haar vast een groot plezier mee doet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sleutelhanger met foto van haar en de baby? Of een prachtige armband met naam? Hiermee geef je haar niet alleen een prachtig cadeau, maar ook nog eens een mooi aandenken.

2.    Gepersonaliseerd boek

Wat dacht je van een cadeautje voor de lange termijn? Vaak krijgen kersverse ouders cadeautjes die ze de eerste weken gebruiken, maar iets bruikbaars voor de lange termijn is natuurlijk ook heel handig. Een gepersonaliseerd boek is iets waar je niet alleen de ouders een groot plezier mee doet, maar ook in de toekomst de baby. Bovendien kan je het prentenboek geheel naar eigen wens personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de naam van de kleine. Ook is het vaak mogelijk om een persoonlijke tekst voor in het boek te laten plaatsen. Zo kan je een lieve boodschap schrijven en een herinnering voor het leven geven.

3.    Ketting met naam voor de papa

Naast de kersverse mama mag ook de papa natuurlijk niet vergeten worden. Of het nu zijn eerste, tweede of misschien zelfs wel vierde kind is, opnieuw vader worden blijft natuurlijk een bijzondere gebeurtenis. Daarom mag ook hij natuurlijk eens flink in het zonnetje gezet worden. En daar past uiteraard een origineel en persoonlijk aandenken bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere ketting met naam van zijn kind(eren)? Zo’n cadeau valt altijd goed in de smaak!

4.    Een groot, praktisch cadeau

Vaak krijgen kersverse moeders kleine en lieve cadeautjes, maar kunnen ze hier eigenlijk maar weinig mee. Natuurlijk is het gebaar fijn, maar een praktisch cadeau is natuurlijk nog veel prettiger. Bespreek daarom met mensen in je omgeving of het mogelijk is om wat geld bij elkaar te leggen en hiervan een groter en praktisch cadeau te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een kinderstoel of buggy. Dit zijn vaak items die ouders op een later termijn nog zelf moeten aanschaffen. Deze cadeau doen levert dan ook nog eens een fikse besparing op. Let er wel op dat je zeker weet dat ze deze items nog niet hebben, zodat je niks dubbel geeft.

5.    Een dagje weg

Als kersverse moeder weet je maar al te goed hoe druk die eerste (kraam)weken zijn. Na enkele weken ben je vaak enorm toe aan een klein beetje me-time. Al is het maar een korte high-tea, lunch of even voor een boodschap naar de stad. Als vriendin of zus kan je haar dan ook geen groter plezier doen dan haar een dagje (of slechts enkele uren) mee te nemen. Trakteer haar op een lekkere maaltijd, goede gesprekken of een heerlijke manicure. Wil je haar toch nog een klein aandenken geven? Laat dan een sleutelhanger met foto bij Shoppe maken. Een perfect cadeau als afsluiting van een geweldige dag!