Natuurlijk zouden we allemaal het liefst over een goed gevulde kledingkast beschikken. Voor de fashionista’s onder ons is het dan ook heerlijk om kledingwinkels door te speuren en nieuwe inspiratie op te doen. Toch blijft het vaak bij inspiratie zoeken, want het kan zeer prijzig zijn om de inhoud van je kledingkast iedere keer weer te vernieuwen bij de uitkomst van een nieuwe collectie. Daarom is het ook zo belangrijk om over de juiste accessoires te beschikken. Deze kunnen jouw oude garderobe direct nieuw leven in blazen. En het is ook nog eens relatief goedkoop. Bij accessoires moet je niet alleen denken aan sieraden, maar ook aan sleutelhangers, telefoonhoesjes, portemonnees, enzovoorts. Alle dingen die je dagelijks bij je draagt. Zij kunnen het verschil maken. Maar hoe kies je precies de juiste accessoires om jouw outfit compleet te maken? In dit artikel geven we enkele tips. 

Denk aan je persoonlijke smaak en stijl

Laat je bij het kiezen van nieuwe accessoires nooit direct leiden door de huidige trends. De keuze voor accessoires is heel persoonlijk. Wat je beste vriendin mooi vindt, kan jij weer helemaal niets vinden. Je kunt geen foute keuzes maken zolang je maar bij je eigen persoonlijke smaak en stijl blijft. Bedenk daarom goed wie jij bent en wat je wilt uitstralen.

Ben je iemand die niet zo graag in de schijnwerpers staat en er toch stijlvol uit wilt zien? Kies dan voor klassieke en rustige accessoires in neutrale kleuren. Ook een armband met naam kan in dit geval een prima keuze zijn. Het geeft je outfit een finishing touch, maar zorgt er wel voor dat je niet direct extreem opvalt.

Ben je juist enorm creatief en hou je ervan om op te vallen? Kies dan voor accessoires in mooie kleuren en een opvallende vormgeving. Het fijne aan accessoires is dat je hier werkelijk alle kanten mee op kan. En iedere accessoires heeft een andere invloed op jouw outfit. Hierdoor lijkt het telkens weer alsof je een geheel andere outfit draagt.

Overdrijf niet

Natuurlijk is het leuk om voor accessoires te shoppen, maar probeer wel zo min mogelijk te overdrijven. Ook bij het kopen van accessoires geldt: less is more. Draag niet tegelijkertijd een armband, ketting met naam van Shoppe, oorbellen en talloze ringen. Dat is een overdaad aan accessoires, waardoor het effect juist veel minder groots zal zijn. In de meeste gevallen is het gebruik van enkele accessoires van hoge kwaliteit veel beter dan dat je een overvloed aan accessoires draagt. Probeer daarom zoveel mogelijk te minimaliseren en draag bij iedere outfit slechts enkele accessoires.

Twijfel je? Ga dan voor de spiegel staan en maak verschillende combinaties. Je zal merken dat het in de meeste gevallen veel beter staat om slechts één grote eyecatcher aan je outfit toe te voegen.

Denk niet alleen aan sieraden

Bij het stylen van een outfit denken we al gauw aan het gebruik van sieraden. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om jouw outfit in een geheel nieuw jasje te steken? Hierbij hoef je echt niet enkel aan sieraden te denken. Wij hebben de meest stijlvolle accessoires op een rijtje gezet:

  • Sleutelhanger met foto. Je vergeet al snel hoe vaak je je sleutelbos erbij pakt. Toch zit deze bijna standaard in je hand. Daarom is het belangrijk om ook je sleutelbos op te pimpen met een mooie en stijlvolle sleutelhanger.

  • Ook een riem mag niet ontbreken in jouw collectie van accessoires. Deze worden niet alleen gebruikt om je broek omhoog te houden, maar ook om bepaalde kledingstukken net wat vrolijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld een tailleriempje dragen om een wijdvallende jurk. Dat zorgt direct voor een geheel nieuwe look. 

  • Zakdoeken zijn er tegenwoordig ook in allerlei soorten kleuren en stijlen. Je kunt ze op meerdere manieren gebruiken om jouw outfit compleet te maken. Bind ze bijvoorbeeld in je haar, om je nek of om je handtas.