Hoera, de zomer komt er weer aan! Die nieuwe bikini is al binnen en die afspraak bij de zonnebank staat al gepland. Het enige wat je nog graag voor de zomer wilt bereiken is om die laatste kilo’s op een gezonde, verantwoorde en snelle manier weg te krijgen. Vergeet al die crashdiëten, want in deze blog vertellen wij je hoe je op een gezonde en geleidelijke manier nog wat af kunt slanken, zodat je straks nóg zelfverzekerder op het strand loopt! 

Een aantal tips om af te vallen zonder diëten

Het is heus niet nodig om jezelf te pijnigen met strakke voedingsschema’s en het doorbrengen van je dagen in de sportschool. Met een paar kleine aanpassingen in je lifestyle kun je je lichaam ook al summer proof maken. Zo kan het bijvoorbeeld al erg helpen om wat meer op je eetpatroon te letten. Het is belangrijk dat je op vaste tijdstippen eet en geen maaltijden overslaat, zodat je geen onnodige en ongezonde snacks gaat eten. Het wordt aangeraden om 6 maaltijden per dag te eten (3 hoofdmaaltijden en 3 gezonde tussendoortjes. Sla hierbij ook vooral het ontbijt niet over. Het ontbijt is namelijk een essentiële maaltijd. Wanneer je voor een eiwit- en vezelrijk ontbijt kiest, stimuleer je zelfs je gewichtsverlies. Als aanvulling op je gezonde voedingspatroon kun je ook gebruikmaken van natuurlijke afslanksupplementen. Op Luminablog.nl vind je verschillende aanbieders van afslanksupplementen.

Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende water drinkt (1,5 à 2 liter per dag). Water bevordert namelijk de stofwisseling en het helpt bij het verbranden van vet. Ben je het water drinken een beetje zat? Probeer dan eens infused water (water met een smaakje) of drink muntthee. 

Bovendien is het ook belangrijk dat je niet te streng voor jezelf bent. Je mag jezelf af en toe best belonen met je favoriete gerecht of dessert. Op deze manier blijf je gemotiveerd. Een andere goede manier om extra gemotiveerd te blijven is om samen af te slanken. Het is veel makkelijker als je samen met een goede vriend/vriendin af gaat slanken, omdat jullie elkaar kunnen helpen op moeilijke momenten. 

Lekker bewegen in je eigen thuisgym

Het is ook altijd goed voor je lichaam om lekker te gaan bewegen. Zorg ervoor dat je elke dag in totaal minstens een uur beweegt. Zo kun je ervoor kiezen om een abonnement bij de dichtstbijzijnde sportschool te nemen, maar het is ook leuk en inspirerend om je eigen thuisgym te maken. Met thuis trainen heb je namelijk meer flexibiliteit dan wanneer je in een sportschool traint. Je hoeft slechts 1 keer in fitnessapparatuur te investeren en je betaalt geen abonnementsgeld. 

Er zijn veel webshops waarop je je cardio en krachtapparatuur kunt bestellen, waaronder Tommy Teleshopping. Hier vind je o.a. diverse loopbanden, trilplaten en buik- en bilspiertrainers. Daarnaast biedt het bedrijf ook afslanksupplementen, spierlotion en elektrodenpads aan op haar webshop.

De conclusie 

Je lichaam perfect summer proof maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een paar aanpassingen in je dagelijkse routine kom je al heel ver. Let iets meer op je voeding en ga lekker bewegen in je eigen thuisgym samen met een vriend/vriendin. Dit is niet alleen goed voor het afslanken, maar ook voor je mindset!