Na een lange periode van hard werken, ben je als mens zeker aan een welverdiende vakantie toe. Je gaat aan de slag om een geschikte periode en een leuke vakantieplek uit te kiezen, je bekijkt websites van leuke hotels en bezoekt uiteraard ook diverse vliegmaatschappijen om jouw ticket te reserveren.  

Hoe kan ik gegarandeerd betrouwbaar reizen?

Maar wat als je nou op de dag waarop je moet reizen aankomt op de luchthaven en hoort dat de vlucht geannuleerd is of dat jouw online reservering niet terug te zien in het systeem? Erger nog: als misschien de klantvriendelijkheid van de bemanning niet deugt. Nee dat wil je zeker niet meemaken! Je zou dit kunnen voorkomen door vooraf een beeld te scheppen van wat andere reizigers vonden van een specifieke vliegmaatschappij. Door het lezen van zo een recensie kan je gemakkelijker en keuze maken. Op deze manier kun je dus betrouwbaar boeken via TUI reizen of via een andere vliegmaatschappij.

Risico’s bij het reizen

Ben je een echte levensgenieter of moet je vaker op zakenreis? Dan is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de risico’s van het reizen en voorgeschreven reisadviezen. Reizen kan bijvoorbeeld medische risico’s met zich meebrengen. Denk maar aan het oplopen van een infectie of ziekteverschijnselen als gevolg van weersveranderingen of slechte hygiënische omstandigheden. Daarnaast kan frequent reizen zorgen voor het bekende jetlag verschijnsel. Zorg er dus altijd voor dat je voorbereid bent op deze risico’s.

Hoe voorkom je jetlag?

Jetlag ontstaat door de tijdsverschillen die optreden wanneer iemand reist van de ene plek naar de andere. Hierdoor raakt het zogenaamde 24-uursritme verstoord, waardoor men last van kan ondervinden. In sommige gevallen kan men niet op de gebruikelijke tijdstippen in slaap vallen, wat extreme vermoeidheid met zich meebrengt. Anderzijds kan men zich slaperig of misselijk voelen en soms zelfs hoofd- en spierpijnen krijgen.

Om jetlag te voorkomen hier nog enkele tips om vóór of tijdens het reizen toe te passen. Voor het reizen is het altijd belangrijk om voldoende te slapen (tenminste 6 tot 8 uren per nacht). Verder moet je erop letten minder intensief te sporten in de week vóór het reizen. Sporten moet het liefst overdag geschieden. Ook kan je jouw slaap en eetpatroon afstemmen op de tijdszone van het land van bestemming. Vermijd verder ook cafeïne en te grote maaltijden in de avond.

Tijdens het reizen zijn de volgende punten belangrijk om jetlag te voorkomen:

1.     Draag comfortabele kleding en schoeisel

2.     Vermijd grote maaltijden

3.     Drink tijdens de vlucht voldoende water

4.     Vermijd alcohol en cafeïne

5.     Pas de tijd op jouw horloge aan

6.     Probeer, indien mogelijk te slapen of te rusten tijdens de vlucht (het gebruik van een slaapmasker en oordopjes is hierbij handig)

7.     Gebruik zo min mogelijk afleidingen, zoals elektronisch apparatuur

8.     Sta regelmatig op om te stretchen en te lopen

Na het reizen is het raadzaam om meteen een bad te nemen bij aankomst en wellicht een dutje te doen om helemaal uitgerust te zijn.