Vroeger zagen alle dameshorloges er hetzelfde uit. De kans dat jouw oma hetzelfde horloge in haar sieradenkistje heeft zitten als die van mij is behoorlijk groot. Dat is tegenwoordig (gelukkig) wel anders. Maar welk dames horloge past nou het beste bij welke gelegenheid? En welke modellen mogen echt niet ontbreken aan jouw sieradencollectie? We zochten het uit en geven je een fijn overzicht. Geheel vrijblijvend natuurlijk! Want het blijft een kwestie van smaak.

Minimalistisch en casual

Wij denken dat een standaard casual horloge thuishoort in ieder sieradenkistje van de moderne vrouw. Dit zijn doorgaans horloges met een lederen band, al dan niet echt of kunst. Daarnaast hebben ze vaak een minimalistische kast van maximaal 36 millimeter. De wijzers zijn eenvoudig en in plaats van cijfers staan er enkel streepjes op de wijzerplaat. Door deze factoren oogt het horloge vrouwelijk en ingetogen en past hij bij vrijwel elke outfit. Of je nou een vrije dag hebt of naar je werk gaat, een minimalistisch dames horloge zal je niet misstaan. Van origine waren dergelijke horloges vaak van bruin leer in combinatie met een gouden kast. Hoewel dit nog steeds erg chique kan ogen, zijn er inmiddels talloze alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een zacht roze horloge of een model volledig uitgevoerd in het zwart. Ben je op zoek naar dit type horloges, hou dan vooral merken als Esprit, Lacoste en Danish Design in de gaten.

Chique staal

Als ik het heb over een chique stalen horloge moet je misschien weer denken aan het sieradenkistje van je oma waar ik het in de inleiding over had. Begrijpelijk, maar vergis je niet. Een stalen dameshorloge hoeft zeker niet oubollig te zijn. Met name strakke gouden modellen met een kleine wijzerplaat kunnen zeer elegant zijn. Hoewel zo’n horloge natuurlijk past onder een colbert op weg naar een zakelijke afspraak, kan hij ook heel leuk staan bij een zomers jurkje. Durf te combineren! Ben je niet zo van goud dan is zilverkleurig natuurlijk ook een optie. Een merk om in de gaten te houden op dit gebied is Obaku.

Siliconen en kleur!

Als je ons advies hebt opgevolgd heb je nu een mooi leren horloge en een subtiel stalen horloge in de kast liggen. Heel goed! Maar, hier heb je natuurlijk niks aan op koningsdag of tijdens het festivalseizoen. Zo nu en dan wil je opvallen, en dat doe je het best met een kleurrijk horloge van siliconen of plastic. Knalrood, hard roze, vel geel, alles kan en alles mag. Het merk dat hierin uitblinkt is Ice-Watch. Voor het geld hoef je het overigens niet te laten. Deze leuke vrouwen horloges zijn vaak maar een paar tientjes. Ik zou hem even thuislaten als je gaat solliciteren, maar het is hét horloge om te dragen naar een gezellig festival of vrijgezellenfeestje.

Een dameshorloge voor elke gelegenheid

Natuurlijk is dit nog maar het topje van de ijsberg. Desalniettemin denken we dat je met deze drie typen horloges iets te dragen hebt voor elke gelegenheid. Van begrafenis tot strandfeest, jij komt goed voor de dag. Mocht je nog iets missen in dit lijstje laat het ons dan vooral weten. En vergeet niet, draag waar jij je goed bij voelt! Het zijn maar tips en richtlijnen, maar uiteindelijk moet jij om je pols dragen wat jij mooi vindt, en vooral niet te druk bezig zijn met de mening van anderen. Succes met het maken van je keuze!