Als ouder zijnde kan het dagelijks leven erg stressvol zijn. Zorgen voor een kleine is immers geen eenvoudige opgave, hoeveel liefde je ook voelt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei handige hulpmiddelen waar ouders gebruik van kunnen maken, zoals naamstickers, kun je het dagelijkse leven een stuk eenvoudiger te maken. Wil jij graag weten wat deze hulpmiddelen precies zijn? Lees vooral verder, want we geven je hier een paar voorbeelden van. Work smarter, not harder!

Naamstickers

In de eerste plaats kunnen naamstickers een uitstekende aankoop zijn om als moeder of vader je dag een stuk makkelijker te maken. Een naamsticker voor de kleding van je kind kent namelijk vele voordelen. Als eerste helpt het om duidelijk te maken van wie het kledingstuk is. Dit is met name handig als je kind al naar de peuterspeelzaal of basisschool gaat. Wanneer een ander kind een vergelijkbaar kledingstuk draagt die dag, wordt het een stuk makkelijker om deze uit elkaar te houden. Naamstickers kun je voor heel veel dingen gebruiken. Denk aan lunch box, speelgoed of bijvoorbeeld als mooi etiket op opbergdozen om het speelgoed te sorteren! Zo spaart je tijd en geld, doordat de spulletjes van je kind niet meer kwijt zullen raken en op orde blijft.

Snotzuigertje en windjeskatheter

Behalve naamstickers zijn een snotzuigertje en windjeskatheter ook onmisbare uitvindingen. Het klinkt misschien wat vies en ongewoon, maar dit zijn twee gadgets die het leven van jou en je baby cruciaal kunnen veranderen. Bij verkoudheid kan je baby niet goed ademhalen of gevoed worden. Met een snotzuigertje maak je het neusje van de baby in een oogwenk slijmvrij en kan je kindje weer drinken en goed ademhalen. Bij krampjes door teveel lucht in de darmpjes brengt de windjeskatheter uitkomst. Deze is zacht en soepel en breng je eenvoudig in, zodat de lucht kan ontsnappen. Je baby en jij kunnen weer lekker slapen!

Babyfoons

Daarnaast is het zeker geen slecht idee om een babyfoon aan te schaffen. Babyfoons zijn apparaten die je in de kinderkamer zet om te horen hoe het met je kleine gaat. Tegenwoordig zijn er babyfoons die naast audio, ook videobeelden geven. Door een apparaat als deze te gebruiken, weet je altijd hoe het met je kindje gaat. Daardoor kun je zonder zorgen je huishoudelijke of andere taken uitvoeren terwijl je baby of peuter slaapt of speelt. Of, nog beter, jij kunt in je eigen slaapkamer zonder stress in slaap vallen en je rust pakken, wat zeker je dagelijks leven een stuk comfortabeler maakt.

Fopspenen

Last but not least, de fopspeen. Het is een oude bekende, maar daardoor niet minder onmisbaar. Tegenwoordig zijn de speentje speciaal gevormd, waardoor er geen negatieve effecten zijn op de groei en vorming van het gebit. Soms blijft je baby huilen, schijnbaar zonder reden, en dan heeft het behoefte om te zuigen. Het geeft je kindje rust en jou dus ook.

Al met al zorgen deze accessoires voor een makkelijkere dag als moeder. Welke van deze producten zijn voor jou het meeste van waarde?