Een groot voordeel van de e-sigaret is het grote aanbod aan smaken. Iedere elektrische roker heeft wel een favoriete liquid smaak. Van welke ben jij het meest fan? fruit smaken, tabak smaken, of speciale smaken je vind ze allemaal binnen het aanbod e-liquids. Wanneer de liquid op is of deze gewoonweg niet goed bevalt is het tijd om te wisselen. Wil jij weten hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder.

E-liquid verwisselen

Wanneer je je liquid wilt wisselen met een smaak die dicht bij de vorige smaak ligt dan kun je ervoor kiezen om direct de nieuwe smaak te gebruiken. Dit kan dan zonder je clearomizer schoon te maken. De overstap van een appelsmaak naar framboos is natuurlijk niet zo groot. Het meeste liquid zit in het lontje, hierdoor proef je na wisselen de eerste paar trekken nog de ouder smaak. Verder blijven smaken meer hangen in kunststof clearomizers in vergelijking met glazen tanks.

e-liquid

Clearomizer schoonmaken

De aanleiding voor het schoonmaken van de clearomizer is meestal overstap naar liquid met totaal andere smaak. De clearomizer en driptip en eventuele ringen kunnen schoon gemaakt worden met warm water. Uitgesproken smaakjes kun je weg krijgen door azijn aan het water toe te voegen. Bij gebruik azijn goed naspoelen. Let op dat er geen harde kraanstralen op de wicks komen waardoor de gloeispiraal kan beschadigen. Spoel geen afdichtingen weg. De luchtbuis in het mondstuk kun je van binnen schoonmaken met een wattenstaafje. Droog hem goed af de binnenkant met keukenrol of wc papier. Goed laten drogen. Sommige mensen gebruiken een föhn om alles goed droog te krijgen.

Wissel van coil

Door de tijd heen blijven er resten liquid op het gloeispiraaltje kleven. Na een tijd heeft dat een negatieve invloed op de smaak. Dit is de reden dat op een gegeven moment ook het spiraaltje en het lontje verwisseld moeten worden. Dit kun je doen door losse coils te kopen, en een nieuwe te plaatsen.

Hoe snel je de coil moet verwisselen is afhankelijk van hoe intensief en vaak jij dampt. Bij intensief dampen zou dat al na 2 weken kunnen zijn. De coils wisselen doe je als de e-liquid op is, of verwijderd is uit de clearomizer.